Hasznos tippek

SMS LottĂł

A Szerencsejáték Zrt. több mint 30 éves fennállása óta igyekezett biztosra menni azzal kapcsolatosan, hogy haladjon a korral, így immár 10 éve megbízhatóan működik Okoslottó nevű mobilalkalmazásuk. Az alkalmazás iOS és Android operációs rendszereken is működik. A lényege az, hogy megszabott formátum alapján SMS-t lehet szerkeszteni és küldeni, melyek tippeket, fogadásokat tartalmazhatnak több féle játékhoz is. Ezt nevezzük SMS vagy Mobil lottónak

sms lotto, sms lottĂł

Van bőven miről beszélni az SMS lottó kapcsán, ezért összegyűjtöttem néhány pontban, hogy mikre fogok kitérni:

  • használata,
  • felhasználási feltĂ©telei,
  • költsĂ©gei,
  • nyeremĂ©nyek Ă©s kifizetĂ©sek,
  • játĂ©kkĂ­nálat - rövid bemutatás, SMS-formátum,
  • OkoslottĂł,
  • elĹ‘nyök Ă©s hátrányok. 

A Mobil lottó használata

A játék értelemszerűen csak mobiltelefonról játszható, így bárhol, bármikor igénybe veheted ezt a szolgáltatást a kedvedtől függően, hiszen a telefonod mindig nálad van. Mielőtt viszont belevágnál bárminemű lottójátékba a készülékedről, nem árt, ha megérted a nélkülözhetetlen lépéseket.

KizárĂłlag magyar havidĂ­jas elĹ‘fizetĂ©ssel vehetĹ‘ igĂ©nybe a szolgáltatás azok számára, akik már betöltöttĂ©k 18. Ă©letĂ©vĂĽket. Az sem mindegy, hogy melyik szolgáltatĂłnál van elĹ‘fizetĂ©sed, mert csak a T-Mobile, a Yettel. Ă©s a Vodafone vesznek rĂ©szt a játĂ©kban. ElĹ‘zetes regisztráciĂł nem szĂĽksĂ©ges a rĂ©szvĂ©telhez. 

Három fĹ‘ lĂ©pĂ©se van annak, hogy az SMS lottĂłval tudj játszani. Ha ezek közĂĽl valamelyik betartása nem sikerĂĽl, a fogadásod nem lesz Ă©rvĂ©nyes. 

  1. SMS elküldése: mindegyik játéknak megvan a saját formátuma és kódja, ez határozza meg, hogy hogyan kell beírnod a számokat, mikor megszerkeszted az SMS-edet. Erre azért van szükség, mert az üzeneteket számítógép dolgozza fel, viszont jó benne az, hogy kis- és nagybetűk között nem tesz különbséget. Az SMS első része a játék típusát, második része a paramétereket kell tartalmazza. Elválasztásként bármit használhatsz, kivéve számokat, betűket és a +/- jeleket. Például 5 hetes, 2 mezős ötöslottó feladása következő számokkal: 1 mezőben 2, 5, 35, 42, 77; 2 mezőben 4, 6, 25, 34, 81; joker 123456. Az SMS így fog kinézni: L55*2*5*35*42*77**4*6*25*34*81*J123456
  2. Visszaigazolás: az ĂĽzenet elkĂĽldĂ©se után azonnal visszakapsz egy rendszerĂĽzenetet, melyet 3-5 percen belĂĽl le kell okĂ©znod, hogy jĂłváhagyd a rendelĂ©sedet. A T-Mobile 3 500 Ft fölötti vásárlás esetĂ©n, vagy egyĂ©ni beállĂ­tások alapján vásárlási kĂłdot is kĂ©r, ezt szintĂ©n a jĂłváhagyás során tudod megadni.
  3. MegerĹ‘sĂ­tĂ©s: a jĂłváhagyás után Ă©rkezni fog mĂ©g egy rendszerĂĽzenet a telefonodra, mely a rĂ©szletes informáciĂłkat tartalmazza a rendelĂ©sedrĹ‘l, vagyis a szelvĂ©nyrĹ‘l, a megrakott számokrĂłl, a játĂ©ktĂ­pusrĂłl. Egy 40-nel kezdĹ‘dĹ‘ azonosĂ­tĂłt is találsz benne, ezt mindenkĂ©pp Ĺ‘rizd meg.  

Az SMS lottó felhasználási feltételei

Ahogy már említettem, 18 éven aluliak, és magyar havidíjas előfizetéssel nem rendelkezők számára nem lehetséges a játékban való részvétel. Csakhogy további felhasználási feltételei is vannak a játéknak, ezeket fogom bővebben taglalni az alábbiakban.

A Szerencsejáték Zrt. rendelkezése alapján minden szombaton 17:30-tól vasárnap 05:00-ig a Joker játék nem üzemel. Ez az időpont pont egybeesik az Ötöslottó és a Kenó zárvatartási idejével. Emiatt bármikor tudod játszani ezeket a nyitvatartási idejükben, Jokerrel együtt is. Mikor zárva tart a Joker, akkor az ezzel kiegészített játékokkal nem tudsz játszani – ha mégis megpróbálkozol vele, a rendszer vissza fogja utasítani, és csak Joker nélkül fogja elfogadni. Ha a zárvatartási idő változik, arról a Szerencsejáték Zrt. mindenképpen tájékoztatást tesz közzé.

A Mobil lottĂł a T-Mobile Ă©s Vodafone esetĂ©ben egyelĹ‘re csak havidĂ­jas elĹ‘fizetĂ©ssel vehetĹ‘ igĂ©nybe, szĂłval ha feltöltĹ‘kártyás vagy, sajnos nem játszhatsz. Ha havidĂ­jas elĹ‘fizetĂ©ssel rendelkezel, akkor a szolgáltatásĂ©rt utĂłlag, a havi mobilszámláddal egyĂĽtt kell fizetned. Keresd az EgyĂ©b Szolgáltatások SzerzĹ‘dĂ©si FeltĂ©telek cĂ­mű dokumentumot a szolgáltatĂłdnál bĹ‘vebb információért. 

Ha a Yettel. a szolgáltatĂłd, akkor számlás Ă©s kártyás elĹ‘fizetĹ‘kĂ©nt is tudsz játszani. ElĹ‘bbi esetĂ©ben szĂĽksĂ©ged lesz hitelkeretre Ă©s/vagy univerzálisegyenlegre. UtĂłbbi esetĂ©ben elĂ©g csak az univerzális egyenleg. Továbbá a Wallet alkalmazással is játszhatsz Mobil lottĂłt, amit le tudsz tölteni az Apple Store-bĂłl vagy a Google Play-bĹ‘l. 

Az SMS lottó költségei

A szolgáltatás ára pontosan ugyanannyiba kerĂĽl, mintha lottĂłzĂłban vennĂ©d meg a szelvĂ©nyt. Az egyetlen kĂĽlönbsĂ©g az, hogy ki kell fizetned a normál dĂ­jas SMS árát is az ĂĽzenetkĂĽldĂ©sĂ©rt. 

Az SMS lottó nyereményei és kifizetései

Ha melletted áll a szerencse és nyersz, erről a rendszer a sorsolástkövető napon SMS-ben fog tájékoztatni. Ez az üzenet tartalmazni fogja a további teendőket is, de én sem hagylak tájékoztatás nélkül.

A Szerencsejáték Zrt. két csoportba osztja a nyereményeket:

  1. Kis nyeremĂ©ny, amely a 199 999 Ft-ig terjedĹ‘ összegeket jelenti. Ha korábban már beregisztráltál egy bankszámlaszámot a SzerencsejátĂ©k Zrt.-hez, Ăşgy a rendszer elutalja erre a számra a nyeremĂ©nyedet. Ha mĂ©g nem regisztráltál számlaszámot, vagy szeretnĂ©d megváltoztatni a korábbit, akkor kĂĽldd a következĹ‘ SMS-t a 1756-os számra: UTAL*saját nĂ©v*bankszámlaszám.
  2. Nagy nyeremĂ©ny, amely a 200 000 Ft vagy afölötti nyeremĂ©nyeket jelenti. Ebben az esetben kapsz egy SMS-t a rendszertĹ‘l, melyben megad neked egy 6 számjegyű Nagynyertes kĂłdot. Ezt kell visszakĂĽldened, majd várj, mĂ­g a SzerencsejátĂ©k Zrt. felveszi veled a kapcsolatot, hogy egyeztessĂ©tek a nyeremĂ©nyed megigĂ©nylĂ©sĂ©nek mĂłdját. A beszĂ©lgetĂ©s során vĂ©gig kell menned egy azonosĂ­tási lĂ©pcsĹ‘soron, mely ha hibás vagy hiányos, akkor nem kapod meg a nyeremĂ©nyed. A következĹ‘ket fogják kĂ©rni tĹ‘led: a játĂ©k során használt aktĂ­v SIM-kártyád bemutatását, melyet a SzerencsejátĂ©k Zrt. leellenĹ‘riz; a 6 számjegyű NagynyeremĂ©ny kĂłdot Ă©s a játĂ©k bekĂĽldĂ©se során használt telefonszámot. 

A nyeremĂ©nyed felvĂ©telĂ©re 90 nap áll rendelkezĂ©sedre, bár nehezen tudnál elfelejtkezni rĂłla, ugyanis a rendszer azonnal Ă©rtesĂ­t, ha nyersz, s ha nem zsebeled be azonnal, a 20., 60. Ă©s 80. napokon is kĂĽldeni fog figyelmeztetĹ‘ SMS-eket. Ha sikertelenĂĽl adod meg az adataidat, a SzerencsejátĂ©k Zrt. ĂĽgyfĂ©lszolgálatát kell felhĂ­vnod. 

A Mobil lottó játékkínálata és az SMS-kódok

Látni fogod, hogy a legtöbb játĂ©knál többfĂ©le mĂłdon is játszhatsz, illetve játĂ©konkĂ©nt eltĂ©rĹ‘ek a szabályok. Ha nem az alapjátĂ©kot választod, akkor majd variálnod kell a megfelelĹ‘ kĂłdokat Ă©s számokat. Én csak az alapjátĂ©kok kĂłdjait fogom megadni, mert a teljes kĂ©szlet megtalálhatĂł a SzerencsejátĂ©k Zrt. honlapján. 

  1. Ötöslottó: saját vagy véletlenszerű számokat is küldhetsz. Több szelvény, Joker, 5 hetes és kombinációs módon is játszható. Kódja L5.
  2. Hatoslottó: az előzőhöz hasonlóan itt is van esélyed több szelvény feladására, Jokerre, 5 hetes és kombinációs játékra. 6 számot tippelhetsz 1-től 45-ig, kódja L6.
  3. Skandináv lottó: ennél a játéknál 7 számot kell megtippelned a 35-ből, s legalább 4-et kell helyesen eltalálnod, hogy nyereményhez juss. Maximum 5 szelvényt tudsz egyszerre megjátszani, választhatsz 5 hetes játékot és kombinációkat is. Kódja LS.
  4. Puttó: két mező van, az elsőben 8 számot tippelj meg a 20-ból, a másodikban 1-et a 4-ből. Minden hét szombatján 17:30-ig játszhatsz. A vásárlás jóváhagyására 5 perc áll rendelkezésedre, kódja PT.
  5. Totó: sportkedvelőként 13+1 mérkőzés eredményére tippelhetsz, s legalább 3-at kell eltalálnod a nyeréshez. Minden héten hétfőtől szombat délig játszható normál vagy kombinációs, a jóváhagyásra 5 perced van, kódja TO.
  6. Góltotó: a Totó 13+1 meccséből 6-nál tippelhetsz arra, melyik csapat mennyi gólt rúg. Ha nyerni szeretnél, minimum 4-et el kell találnod. Ha játszani szeretnél, azt mindenhéten hétfő 05:00-től szombat 13:00-ig teheted meg. Saját vagy gépi számokat is használhatsz, válaszadási határidő 5 perc, kódja GT.
  7. Eurojackpot: itt is két mező van. Az A-ban 5 számot tippelj 1 és 50 között, a B-ben 2-t 1 és 10 között. A heti rendszerességű sorsolások péntekenként vannak, 21 és 22 óra között. A főnyeremény mindig legalább bruttó 10 millió euró. A játék vasárnaptól szombat 17:30-ig van nyitva, kódja EJ

OkoslottĂł 

A Szerencsejáték Zrt. mobilalkalmazása tulajdonképpen leegyszerűsíti a Mobil lottót. Segít neked a szelvényed kitöltésében, és a tippjeidet tartalmazó SMS összeállításában. Bizonyos játékokat kombinációs módon is játszhatsz, így az Okoslottó nagy előnye, hogy egyszerűbb rajta több alapjátékot megjátszani.

Az alkalmazásban több lehetőség is rendelkezésedre áll. Elmenti kedvencszámjegyeidet, így azok mindig kéznél vannak, hogy tudj fogadni velük, vagy elég megráznod a mobilodat, hogy véletlenszerű számokat dobjon neked. Értesítést küld a legfrisebb lottószámokról, akciókról, hírekről; egyetlen kattintással akciós szelvény feladására ad lehetőséget, és még a hozzád legközelebbi lottózókat is megkeresi neked.

Az Okoslottó letölthető a Szerencsejáték Zrt. oldaláról QR-kód beolvasásával iOS és Android rendszerekre is.

Előnyök és hátrányok

Végezetül vegyük nagyító alá ezt a részt is. A játék készítőinek igényességét mutatja, hogy több előny van, mint hátrány. Lássuk!

Egyfelől kényelmes, hiszen bárhol, bármikor tudsz játszani, és a mobiltelefon-számládon keresztül tudod rendezni a fizetést. Ebből egyenesen következik, hogy gyors is – mobilról pár perc alatt megjátszhatod a számokat, sorbállnod sem kell. Vagyis nem csak gyors és kényelmes a játék, hanem egyszerű is: csak küldd el a megfelelő kódot a 1756-os számra, a visszaigazolás azonnal érkezik.

A hátrányok közĂ© csak annyit tudok sorolni, hogy a játĂ©k elĂ©rhetĹ‘sĂ©gekorlátozott, mert nem vehetik igĂ©nybe minden szolgáltatĂł ĂĽgyfelei, illetve hiányzik belĹ‘le a szemĂ©lyes interakciĂł, elveszĂ­ted a tradicionális Ă©lmĂ©nyĂ©t a fizikai lottĂłzásnak. 

FrissĂ­tve:
– Farkas Beáta
Andreea Radu

Farkas Beáta

Író – lottonyeroszamok.com

Farkas Beáta 37 éves, komoly tapasztalattal rendelkezik a szerencsejátékok terén.