Lottó hírek - egy helyen minden fontos tudnivaló

Kedves lottóért rajongó sorstársunk, jó, hogy megérkeztél erre a weboldalra, mely épp Számodra készült! Barátságos hangvételű leírásaink és tapasztalataink megosztása csak Rád, olvasóra vártak.

A lottonyeroszamok.com weboldal lesz az egyik legszeretettebb bajtársad, ha lottózásra adod a fejed. Miért gondoljuk így? Az indok egyszerű: széleskörűen bemutatjuk a legfontosabb információkat a Szerencsejáték Zrt. által szolgáltatott lottókkal és egyéb játékokkal kapcsolatban. Nálunk minden lényeges tényt megtalálsz majd egy helyen. S akkor még a tippekről és tanácsokról nem is beszéltünk!

Tehát, mi mindent nyújtunk Számodra? Naprakész híreket, érdekességeket, stratégiákat és taktikákat, melyek tanácsokkal láthatnak majd el a hőn áhított nyeremény elérésében. Itt egy helyen mindent megtalálhatsz, ami a lottó szerencsejáték játszásával kapcsolatos.

hasznos hírek, lotto hirek

De milyen lottójátékokról is beszélünk mi itt? Mielőtt erre kitérnénk, lenne egy nagyon fontos tisztázni való kérdéskör.

Mégpedig arról lenne szó, hogy mivel a lottók a szerencsejátékok közé tartoznak, ezért szigorú szabályozások és jogi keretek közé esnek a játékok. Ezeken csak nagykorú, azaz a 18. életévüket betöltött személyek vehetnek részt. Ugyanakkor figyelemmel kell kísérni, hogy ezek a játékok is függőséghez vezetnek. Épp ezért fontos a felelős játék szabályainak követése, valamint a játékszenvedély következményeinek megismerése. Épp ezért kiemelkedő fontossággal bír, hogy tud, hová fordulhatsz segítségért szükség esetén, valamint az önkorlátozásra milyen lehetőségek állnak rendelkezésedre.

A Szerencsejáték Zrt. lottókínálata

Mely lottó játékokkal kapcsolatban találhatsz leírásokat ezen a weboldalon – tehetnéd fel magadnak a költői kérdést. Következzenek hát ezek:

Ezeket a lottó játékokat mind-mind megtalálod a Szerencsejáték Zrt. weboldalán, ahol lehetőséged nyílik majd a szelvény megjátszására, játékba indítására is. Hogy mi is ez a vállalat? Ó, hát biztosan hallottad már a nevét, hiszen ez a magyarországi állami lottó / szerencsejáték szolgáltató társaság.

Mivel kedveljük ezeket a klasszikusabbnak számító szerencsejátékokat, s nem vetjük meg a társaság által felkínált sorsjegyeket és egyéb lehetőségeket sem, ezért fontosnak tartjuk, hogy a többi játékos is egyszerűbben hozzáférjen a szükséges információkhoz egy barátias tálalásban, nem pedig olyan száraz, adatközlő módon. A tájékozódás fontos, ha pedig szórakoztató is egyben, azzal csak duplán nyer az ember.

Következzen hát egy felsorolás arról, hogy milyen információkat lelhetsz az oldalon az említett lottókkal kapcsolatban:

  • játékszabályok,
  • szelvény kitöltése,
  • fogadási határidő,
  • szelvények ismertetése és feladása,
  • szelvény feladásának módjai,
  • szelvények ára,
  • a lottó játékok variációi, kombinációs játékok,
  • sorsolás időpontja,
  • nyerőszámok korábbi sorsolásokról,
  • friss nyerőszámok,
  • jelenleg játékban lévő és korábbi nyeremények,
  • teendők nyeremény szerzése esetén.

Nem csak a Szerencsejáték Zrt. értékesítő helyein, lottózóiban elérhető játékokról találhatsz itt információkat, hanem az online felületükön, a szerencsejatek.hu weboldalon játszhatókról is. Sok előnyt hordoznak magukban a digitális játéklehetőségek: a weboldaluk és az Okoslottó alkalmazás is. Az Okoslottó is hozzáférést nyújt a kedvenc játékaid: a Skandináv lottó, az Ötöslottó, az Eurojackpot, a Joker, a Hatoslottó, stb. a következő sorsolásán való részvételhez a szelvényed feladásával kapcsolatban. Ugyanakkor a telefonos alkalmazás, az Okoslottó segítségével, sok más előny mellett, akár az újonnan kihúzott lottószámokról is kaphatsz értesítést.

A lottó sorsolás időpontjai

Ahhoz, hogy nyomon tud követni élőben a lottót, a sorsolások időpontját ismerned kell előre. Fontos tudnivaló lehet, hogy nem egyazon napon húzzák ki a lottó nyerőszámok minden típusát, a különböző játékoknak megfelelően, más és más ez az időpont. Remek taktika ez az izgalmak növelésére!

Lottó típusa

Sorsolás időpontja

Sorsolás rendszeressége

Ötöslottó

Szombat 18:45

Heti

Hatoslottó

Vasárnap 16:00

Skandináv lottó

Szerda 20:50

Eurojackpot

Kedd és péntek 20:00 és 21:00 között

Hetente kétszer

Luxor

Szombat 18:45

Heti

Joker

Szombat 18:45

Kenó

22:00 és 00:10 között

A hét minden napján

Puttó

5 percenként

Míg a felsoroltak nagy része különálló játékként játszható, addig a Joker játék abban különbözik a többi felsorolt, lottó típusú játéktól, hogy ez kiegészítő játékként játszható más, lottó típusú szerencsejátékok mellé. Így az Ötöslottó, Skandináv lottó, Hatoslottó, Kenó, Eurojackpot, és Luxor mellett játszható lehet.

Kihúzták? A lottószámok segítségével nyeremény állt a házhoz?

A lottó izgalma abban rejlik, hogy az általad kiválasztott számok segítségével mesés nyeremény összegek elérésére nyílik esélyed. A telitalálat, azaz, a maximális nyeremények elérése minden játékos álma, azonban a kisebb nyeremények is jól jönnek a legtöbbünknek, s ezekre nagyobb esély is nyílik.

lotto nyertes, lottó

A találatok számának függvényében változók a találati esélyek is, így nyilvánvaló módon, a telitalálatra lesz a legkisebb esély ezeknek a játékoknak az esetében is (ahogy azt már megszokhattuk más szerencsejátékokra vonatkozóan). Nem hiszel a telitalálat esélyeiben? Hmm… hogy is győzzünk meg Téged? Kezdetnek nézzük pl. az Ötöslottó telitalálatait az utóbbi időben.

2023-ban 4 telitalálat volt, míg 2022-ben 10 db telitalálat volt összesen, melyek több száz millió vagy akár milliárd nagyságrendű nyeremény tulajdonosává tettek játékosokat. Ezekkel szemben a 2021-ben elért telitalálatok száma mindössze 3 volt. De volt! Míg a ritkábban elért telitalálatok nagyobb nyereményt eredményeztek a játékosok számára, addig a 2022-es év telitalálatai is több száz millió Ft nyereményt jelentettek. Ez a halmozódó nyereményeknek köszönhetően valósulhat meg, így nem kell aggódnod, ha valamelyik húzásnál bent marad a telitalálat, mert senki nem nyerte meg, akkor sem vész el, hanem tovább gördül és halmozódik a következő húzás fődíjával.

Úgy tűnik, hogy a november nem tartozott az Ötöslottó legtöbb nyereményt hozó időszakai közé, hiszen 2017 november hónapja óta egy november hónap sem hozott újra telitalálatot. Azonban a szerencse forgandó, így sosem tudhatod, hogy mit hoz majd a következő időszak, vagy épp a következő november a lottószámok terén.

Ez év november hónapjára már kihúzták az ötös lottószámok mindegyikét, de a milliárd Ft-okra gondolva, érdemes lehet nem feladni a reményt, hogy a december több sikert hoz ezen a téren is a játékosoknak. Ha pedig más lottóban gondolkodnál, semmint az ötösben, ne feledd, lehet a vasárnap vagy épp a szerda napjának lottóhúzása tartogat valami sok nullás nyereményt számodra.

Szerinted a következő hét alkalmával kihúzott lottószámok kinek kedveznek majd? Lehet, hogy épp Neked!

Hírek a lottó világából

Milyen hírekkel várhatnak a lottó gyűjtő weboldalak?

Erre nem is olyan egyszerű a válasz.

Talán a legkézenfekvőbb, a rendszeresen megjelenő frissen kihúzott lottószámokról szóló publikációk lennének. Melyek, mint már láthattuk, roppant fontosak. Hiszen nincs mindenkinek ideje és lehetősége arra, hogy idejét a televízió képernyője előtt töltve, a lottó húzás eredményére várjon a tévé műsorok hömpölygő áradatában. Sokan csak gyorsan és lényegretörően, utólagosan, online ellenőrzik a friss nyerőszámokat.

Aztán a nyertesekről szóló híradásoknak is mindig nagy feneket kerítenek. Bár a magyarországi lottó nyertesek nagytöbbsége igyekszik megtartani az inkognitóját, mégis mindig nagy hírnek számít, ha gazdára talál egy-egy nagyobb nyeremény. Miért olyan fontos ez? A halmozódó nyeremények miatt. Ugyanis, ha valaki hazavisz egy tetemes főnyereményt, akkor a következő sorsolásra a telitalálathoz járó nyeremények értéke visszaáll egy alapértékre, mely addig gyarapszik a halmozódás elvét követve, sorsolásról sorsolásra, míg egy szerencsés telitalálatos nyertes haza nem viszi.

Ugyanakkor még itt-ott jelennek meg hírek a nemzeti lottó társaság egyéb tevékenységeivel kapcsolatban, mely úgy tűnik, igyekszik tenni a közösségért.

Ami kevésbé szívderítő hír szokott lenni, az az, amikor megemelik a lottó szelvények árát. Ennek ugyan nem szoktunk örülni, de szerencsére elég ritkán történik meg, olykor évekig változatlan áron kaphatóak a szelvények.

Szóval, mit is találhatsz meg ezen a weboldalon?

Hát, ha a lottó nyerőszámok világába szeretnél belemélyedni, akkor a legjobb helyen jársz. Az aktuális, friss nyerőszámok egy helyen, időben elérhetőek weboldalunkon.

De ez nem minden, hiszen, ahogy arról már korábban is említést tettünk, a játékszabályokra, a szelvényekre, a sorsolások időpontjaira (egy hét keretén belül egy húzás / egy nap egy vagy több húzás, stb., a kiszemelt játék függvényében), s a korábbi nyerőszámokra is hangsúlyt helyezünk.

Ha pedig kíváncsi vagy a lottók történetére és alakulásukra az idők folyamán, cikkeinkben ezekről is tájékozódhatsz.

Játéktörténeti legek

Egyik kedvenc részünk a leírásokban a különböző lottó játékok történetének különleges pillanatai.

Ezek között legtöbbször említésre kerülnek a legelső sorsolások időpontjai (melyek bizonyíthatják már létrejött szilárd státuszát ezen játékoknak a magyarországi szerencsejátékok terén), a legnagyobb játékosforgalmat elért játékheteket, a játékok története során elért legnagyobb nyeremények értékét, s hogy ez mikor történt meg, az egy sorsoláson elért legtöbb telitalálatot egyetlen sorsolás során, valamint a legtöbb telitalálatot szült évet.

Ezeken felül, gyakran olvashatsz még egyéb különleges pillanatokról, melyek körül lengték ezeket a játékokat. Ugyanakkor vannak játékok, melyek szabályai és körülményei változtak az évek során. Ezzekkel kapcsolatban minden fontos tájékoztatást megtalálhatsz itt, egy helyen.

Számstatisztikák a lottók világában

Bár szerencsejátékokról beszélünk, sokan hisznek benne, hogy a különböző szisztémák felállítása hozza majd el a nagy esélyt a főnyeremény megszerzésére.

Nos, azzal tisztában kell lennünk, hogy a szerencse forgandó és nem kiszámítható. Így a különböző statisztikákat ugyan felhasználhatjuk az általunk legkedveltebb számok kiválasztására, s figyelmet szentelhetünk a húzásokkal járó gyakori számkombinációkra, mégis Fortuna istennő szeszélyén múlik majd a következő és minden húzás eredménye egyaránt.

Szóval, ha már sikerült a görög mitológiát is belekevernünk a kérdéskörbe, lehet, hogy Fortuna kegyeinek keresgélése hozza majd el a kívánt sikert.

Visszavárunk weboldalunkra!

A lottonyeroszamok.hu weboldalon, mint arról magad is meggyőződhettél, segítő jobbot nyújthat a Magyarországon elérhető lottó játékok világában való boldoguláshoz. A szerencsejátékok e válfaja nagy népszerűségnek örvend hazánkban is, mely nem meglepő a millió vagy sok esetben milliárd Ft nagyságrendeket elérő nyeremények láttán.

Te megnézted már, hogy kihúzták a mai, vagy épp e heti számaidat?